80 eventyrlystne gjester tok turen til Driv Trenings lokaler på Skøyen for å høre på Matti Bernitz fra Hvitserk fortelle om «verdens vakreste fjell» Ama Dablam i Nepal (6812 moh). Fjellet rager øst i Nepal. Etter flere videosnutter og grundig beskrivelse av Matti kan vi bekrefte at «mors smykke» eller «bestemors smykke» (Ama Dablam) er et treffende navn på dette eventyrlige fjellet.

Steffen Jevne snakket om forberedelser og opptrening til turen. Med stikkordene spesifisitet, kontinuitet og variasjon i treningen. Fjellet krever sterke armer og bein. Kontinuerlig funksjonell styrketrening blir derfor en meget viktig del av forberedelsene.

Anette Lydersen, fysioterapeut påpekte viktigheten av stabiliserende styrke rundt knær, sterke legger og god holdningsmuskulatur.

Lag en god dag!

Hilsen Drivgjengen:)