Det er en uke igjen til det braker løs med 3,6 og 10 km rundt Bygdøy. Et familievennlig (Bygdøymila) arrangement for store og små. «Minimila» for de minste gjør at hele familien har mulighet til å puste litt ekstra på søndag 22. oktober. Ved å forberede seg godt øker sannsynligheten for en god opplevelse, bedre resultat og helsemessig bedre for kroppen.

Ditt treningsgrunnlag avgjør hvordan man forbereder seg til slike arrangement. Tommelfingerregelen er at du skal redusere mengden med 30-50 %, men opprettholde intensiteten i treningen.

Trenerne / fysioene i Driv Trening vil møte deg på start, i mål og heie deg frem gjennom mikrofonen. For å gjøre opplevelsen enda bedre har vi laget et forslag til treningsprogram siste uken for deg som drømmer om å løpe mellom 40 og 70 min på 10 km.

Bygdøymila går primært på grusvei. 10 km løypa er småkuppert med variert terreng fra skog til boligfelt på slutten. 3 og 6 km går bare på grus med skog og jorder lags hele veien. Gode forberedelser innebærer med andre ord å sørge for bra overskudd og fart i bena.

Så hvordan gjøre det?

Vårt forslag er følgende:

Lørdag: 60 min rolig løpetur (pratetempo)
Søndag: 40 min medium til hurtig løpetur (litt slitsomt å prate)
Mandag: Hvile
Tirsdag: 5 x 3 min (2 min pause mellom dragene) intervaller i flatt terreng. De siste dragene skal gå raksere enn de første. (ikke interessert i å prate)
Onsdag: 30 min gåtur
Torsdag: 30 min rolig løpetur (pratetempo) med 6 stigningsdrag (løp nesten opp mot maksfart fra lett jogg).
Fredag: Hvile
Lørdag: 20 min løpetur (pratetempo) med 5-8 stigningsdrag
Søndag: Kl. 12:00 Bygdøymila

Gleder oss til å se dere på søndag 22. oktober.

Lag en god uke!

Drivhilsen

Ønsker å prøve personlig trening / fysioterapi / bedriftstrening.